Jens Gunnarsson

Jens Gunnarsson

7 maj 2013

more (Bokrecension 2)



Min pastor i Oxford, Simon Ponsonby, har skrivit flera bra böcker, men en av dem är särskilt aktuell. Boken more sammanfattas bäst av sin undertitel: "how you can have more of the Spirit when you already have everything in Christ".

Ponsonby menar att karismatiker ofta har en god erfarenhet av Gud men en ofullkomlig teologi för att tolka den (och ett olyckligt sätt att tala om "Andens dop"), medan konservativa ofta har en god teologi men en ofullkomlig erfarenhet av vad Gud har att ge.

Han beskriver klassiska evangelikala väckelseledares och katolska mystikers erfarenheter av den Helige Ande (såsom Moody som sade "I had to ask Him to stay His hand"), berättar vilka hinder som finns för att ta emot mer av Andens närvaro, vad som behövs för den Helige Andes uppfyllande, och hur vi ska tolka de erfarenheter som pingstvänner ibland har kallat för "Andens dop" (men som Ponsonby snarare vill kalla ett kontinuerligt uppfyllande av Anden). Naturligtvis tar han också upp det lidande, den andliga öken, och det kors som ett Andefyllt liv leder till.

Jag rekommenderar den varmt.